Урочисті святкування сторіччя від дня народження, сімдесятип’ятиріччя від ієрейських свячень та десятиріччя від проголошення блаженним священномученика владики Теодора Ромжі (ФОТО/ ВІДЕО)


   27 червня в Ужгородській богословській академії ім. Блаженного Теодора Ромжі владика Мілан та ректор академії митрофорний протоієрей Тарас Ловска відкрили наукову конференцію, присвячену 100-літтю від дня народження блаженного священномученика Теодора, 75-літтю його ієрейських свячень та 10-річчю беатифікації. З вітальним словом до присутніх звернувся Кардинал Леонардо Сандрі .
   Доповідачі, детально висвітлюючи кожен свою тему, акцентували увагу на постаті владики-мученика, зазначивши, що якби не подвиг блаженного Теодора та священиків-ісповідників віри, які воліли зазнати жахіть сталінських таборів, але не зрадили Христа, котрі стали фактично послідовниками свого владики, не змогла б існувати Церква в нашому краї. З доповідями виступили: отець Даниїл Бендас («Життя і діяльність Теодора Ромжі у спогадах його сучасників»,

Блог Івана Бачинського

Share |