Швейцарська тенісистка Тімея Бачинська (Timea Bacsinszky)


  
  
День народження: 08.06.1989
Місце народження: Лозанна, Швейцарія
Громадянство: Швейцарія
Проживає: Бельмон-Сюр-Лозан, Швейцарія
http://www.timea-b.com/ 



     Батько Тімеї, Ігор Бачинський народився 1947 року в місті Сату –Маре Румунія   в родині  греко-католицького священика Стефана Бачинського (1920 р.н.) уродженця села  с. Рус-Крива Марамароський комітат  (село у 1920 році відійшла до Румунії.) Мама Ігоря  Бачинського -  Дьордія Сільвай. Дід Ігора - о. Стефан Бачинський (1882р.н.) народився в с. Калини Тячівського району, в родині о. Стефана Бачинського (1851–1936)  та Єлізавети Фірцак (1859-1927). Можна константувати, що в Тімеї дід, прадід, прапрадід всі Стефани і греко-католицькі священики. Також прапрапрадідом Тімеї приходиться великий русинський письменник та громадський діяч о. Іван Сільвай

В середині 80-тих років минулого сторіччя Батько Тімеї з Ромунії емігрував до Швейцарії. Мама тенісистки Шімон Жужанна уродженка Будапешта за спеціальністю  стоматолог.  Брат Тімеї - Даніел, викладач оперного співу, музикою  займається також сестра Софія.
        Тенісом Тімея почала займатися в три роки. Ще під час перебування свою юніором Бачинська дійшла до півфіналів відразу трьох чемпіонатів. На Відкритому чемпіонаті Австралії 2004-го (Australian Open) Тімея поступилася ізраїльтянці Шахар Пеер (Shahar Pe'er); на Відкритому чемпіонаті Франції 2004-го (French Open) її обійшла румунка Магдалина Гойня (Mădălina Gojnea); а на Відкритому чемпіонаті Австралії 2005-го Бачинська програла угорці Агнеш Савай (Ágnes Szávay).
         Справжнім проривом для Тимеи став Відкритий чемпіонат Цюріха 2006-го (Zurich Open). Спочатку Бачинська успішно пройшла відбіркові змагання, потім – послідовно вбила росіянку Настасію Мискину (Anastasia Myskina) і італійку Франческу Скьявоне (Francesca Schiavone). На жаль, стати чемпіонкою турніру в цілому Тімеї не довелось – на її шляху стала інша росіянка, Марія Шарапова (Maria Sharapova); втім, опір Бачинська виявила гідний. На жаль, повторити свій вражаючий успіх Тімеї не вдалося; до кінця року їй удалося виграти лише два матчі рівня WTA.
          2008-й для Бачинської почався досить непогано – в Антверпені, Бельгія (Antwerp, Belgium) вона дійшла до півфіналу Tier II Proximus Diamond Games. У бої з першою ракеткою миру Жюстин Енен (Justine Henin) Тимея навіть виграла перший сет; втім, що випливають два сети виявилися за бельгійкою.
       В 2009-му Бачинська виграла свій перший одиночний турнір WTA; у фіналі ігор у Люксембурзі (Luxembourg) вона здобула переконливу перемогу над німкенею Сабіною Лисицьки (Sabine Lisicki).
          В 2010-му Тімея відправилася на Відкритий чемпіонат Sony Ericsson (2010 Sony Ericsson Open); на той момент вона значилася на 54-й позиції у світовому рейтингу, що дало їй можливість пройти в основну сітку без додаткових перевірок. З першими трьома раундами Бачинська впоралася просто блискуче, майстерно здолавши американку Бетани Маттек-Сандс (Bethanie Mattek-Sands), китаянку Чи На (Li Na) і словенку Полону Херцог (Polona Hercog). У четвертому раунді Тімея поступилася бельгійці Яніні Викмайер (Yanina Wickmayer).
2011 році Тімея Бачинська  займає 45 позицію в світовому рейтингу кращих тенісисток світу.
Станом на 2016 рік займає 15 позицію в світовому рейтингу тенисисток. 
Тімея Бачинська срібна призерка олімпійських ігор в Бразилії 2016 з тенісу в парному розряді разом  з Мартіною Хінгіс.  
Генеалогічне дерево предків Тімеї Бачинської


Прапрапра дід Тімеї - о. Іван Сільвай

прапра бабуся та прапра дід Тімеї Бачинської Єлізавета Фірцак та о. Стефан Бачинський

Ігор Бачинський
зліва мама Тімеї Шімон Жужанна

Софія, Даніел та Тімея Бачинські












 


Джерела:
http://en.wikipedia.org/wiki/Timea_Bacsinszky
http://www.peoples.ru/sport/tennis/timea_bacsinszky/
Родинний архів Бачинських

Немає коментарів:

Блог Івана Бачинського

Share |